Aardbeien op een stokje met zelfgemaakte suikerstroop

Schermafbeelding 2013-10-14 om 22.09.39

Wat ziet dit er romantisch uit hè? Die aardbeien op een stokje. 

Nou, ik zou dit niet op een eerste date maken als ik jou was. De indringende geur van verdampende azijn jaagt je potentiële verloofde zo het huis uit.

Maar och, wat ziet het er mooi uit. En zo gepiept.

De vriend zei: ‘Had je die groene blaadjes er niet af kunnen halen?’

Nee, natuurlijk niet gek: alles voor de foto.

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 6 grote aardbeien
 • koffiekop rodewijnazijn (goeie kwaliteit)
 • 50 gram witte suiker
 • snufje poedersuiker
 • 2 saté-stokjes

Snijd je aardbeien in plakken. Ja, met groen, dat ziet er leuk uit. Rijg de boel gezellig aan een stokje. Zet het stokje rechtop in een bakje en vul het bakje op met de rest van de aardbeien.

Pak een pannetje en gooi daarin azijn en suiker op middelhoog vuur. Af en toe even roeren. De azijn gaat op een gegeven moment gemeen sissen. Dat is goed. Lekker laten sissen. Dan het vuur op laag zetten en 15 minuten laten pruttelen.

Even proeven na 15 minuten. Als het te zuur is gooi je er nog wat suiker bij.

Als het goed is dan is de azijn een beetje stroperig. Dat kun je testen met wat azijn aan de bolle kant van een lepel. Als  je er een streep in kunt trekken met je vinger dan is je sausje goed. Anders nog heel even laten pruttelen.

Haal de pan van het vuur en bedruip de aardbeien. Klein beetje poedersuiker erover.

Klaar.

2 Comments

 1. boompie78

  Hey Lot!

  Wat een ontwikkelingen en gave stap heb je gezet! Ik wist ook helemaal niet dat je zo ‘culi’ was, echt heel erg leuk om te lezen, vooral je intro’s zijn elke keer weer een feestje. Animerend, tongue in cheek en enthousiasmerend, zo knap!
  Kun je een beetje aarden daar? Ik hoop het.
  Even van one culi to another… Ik heb een hele bos dragon over. Zonde om weg te gooien, maar van dragonboter en mayonaise-recepten zijn er plenty. Heb jij een andere tip?

  Heel grote groet uit een regenachtig Amsterdam!
  Verstuurd vanaf mijn iPhone

 2. Hey Boompie (haha, geen idee wie je bent, zonder naam, vertel op!) Artisjokken met dragon-mayo is wel onwijs lekker… Maar: die bos kun je ook zo gebruiken. Nog nooit gemaakt, maar heerlijk herfstrecept met romig kippetje en paddo’s en http://www.jamieoliver.com/magazine/recipes-view.php?title=petite-blanquette-de-poulet-a-l-estragon x

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*