Bladerdeeg appeltaartje met frambozen

Schermafbeelding 2013-08-28 om 14.23.03

Toen ik dit taartje uit de oven haalde voelde ik me even geen domestic goddes meer (want zo voelde ik me wel toen-ie de oven in ging), maar een stomme taart. 

De frambozen waren namelijk helemaal verbrand en ingezakt.

Dus wat heb ik gedaan?
Frambozen eraf gehaald en nieuwe erop gelegd. Klaar.

Hoe het begon
Ik zag ‘m in een blaadje: een appeltaartje van bladerdeeg (zie foto). En toen ben ik gaan kijken wat ik in de kasten had. Hup nog wat bevroren frambozen erbij, bruine basterdsuiker in plaats van poedersuiker. Kaneel, want dat leek me lekker.

En ziedaar: uiteindelijk is het toch een taartje om te zoenen geworden.

Ingredienten:

  • 3 kleine zoete appels (of 2 grote), Pink Lady?
  • een vel bladerdeeg
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • theelepel kaneel
  • handje frambozen (vers of uit de diepvries)
  • sap van een halve limoen (of een citroen)

Zet de oven op 200 graden.

Ik heb geen deegroller in huis. Maar wel een heleboel flessen wijn. Dus ik heb plastic folie om een fles gewikkeld en heb daarmee mijn ontdooide vel bladerdeeg wat groter gerold. Het bladerdeeg lag al op een bakplaat op bakpapier.

Met een mes heb ik een rondje eruit gesneden (diameter 18 cm, zo uit de losse pols) en wat ik overhield van de zijkantjes tot rolletjes gemaakt om de zijkanten van het taartje mee op te hogen.

Niet vergeten voordat je de appels erin legt: prik met een vork gaatjes in de bodem, anders blaast je taartje op in de oven.

Schil appels en maak ze tot schijfjes (met de rasp (kijk uit voor je nagels) of de keukenmachine). Meng je appel in een kom met het sap van een halve limoen (dat gaat verkleuren tegen), de basterdsuiker en flink veel kaneel.

Gooi je appelmengsel daarna in een zeef zodat het vocht eruit kan lekken. Anders krijg je zo’n natte taart en dat is niet lekker.

Leg je appelschijfjes in het taartje. Nog wat kaneel erover en dan 20 minuten in de oven.

Als de taart eruit komt leg je de frambozen erop.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*