Krijg nou wat: Lot leeft nog en ze kookt weer!

Op veler verzoek heb ik LotKookt nieuw leven ingeblazen. Zuid-Afrika is in volledige lockdown door het Coronavirus, dus er is tijd om weer lekker te gaan kokkerellen.

Ik stort me weer op family favorites en makkelijke gerechten, want daar hou ik van. En jij ook: want anders was je wel chef kok geworden in plaats van hobbyist.

Het lijkt mij een goed idee om – voordat ik weer recepten ga delen – even een update te geven van hoe het met me gaat. En voor wie me nog niet kent: wie ik ben en wat ik doe.

Ik ben in 2013 voor de liefde van mijn leven van Amsterdam naar Kaapstad verhuisd. Ik werkte toen voor LINDA. Schrijven en koken zijn van jongs af aan al mijn grote passies. Het koken heb ik van mijn vader die helaas maar 43 jaar is geworden. Hij was een echte lekkerbek die in de garage zijn eigen frietjes stond te snijden en op zondag altijd de lekkerste scrambled eggs maakte. Dat schrijven heb ik van de melkboer.

Enfin, ik arriveerde in Kaapstad, vond mijn nieuwe liefde aan de magere kant – sorry Maurits – en besloot hem flink veel lekkere gerechten voor te zetten en zo geschiedde. Het ‘volladen’ heeft overigens nooit gewerkt, hij kwam pas aan toen hij stopte met roken 😉

Omdat liefde door de maag gaat en ik graag indruk maak, had ik binnen de kortste keren een lading met recepten die ik kwijt kon op LotKookt. Ze werden met veel enthousiasme ontvangen, ik had veel volgers en mijn moeder kwam in de supermarkt in Rotterdam regelmatig mensen tegen die met mijn recept in hun hand boodschappen aan het doen waren. Hoe tof is dat? Maar – dat gezegd – ik ben geen expert. Geen diëtist. Geen rock star chef. Ik ben gewoon maar iemand die van koken houdt en die zichzelf niet al te serieus neemt.

Stom eigenlijk dat ik stopte met LotKookt. Maar het leven overkwam me gewoon. Nieuw bedrijf. Eerste kindje. Druk, druk, druk en geen tijd meer om al mijn passies tegelijk te leven. En omdat LotKookt puur een hobby is waar ik geen geld aan verdien raakte het op de achtergrond. Op een gegeven moment was ik zo druk, dat ik alleen nog maar mijn eigen favorieten maakte, af en toe een vriendendiner uitgezonderd.

Inmiddels heb ik zoontje James (3), ben ik getrouwd met Maurits, schrijf ik nog steeds voor LINDA. Verder wil ik volgend jaar graag part time psychologie gaan studeren en hoop ik over een jaar of zeven als Dr Rossi op een bank te zitten en mensen te helpen met hun relatieproblemen. En – tromgeroffel – ik ben op dit moment zwanger van een meisje, dat we in augustus verwachten. Anyway, je merkt wel: ik heb nogal veel noten op m’n zang als het aankomt op de dingen die ik doe, leuk vind of wil bereiken… ja en dan schiet dat koken er dus weleens bij in.

Maar nu dus niet, want alles ligt hier in Zuid-Afrika op zijn gat. We zitten in volledige lockdown door het COVID-19 virus. Je mag alleen de deur uit voor boodschappen, zelfs de hond mag niet worden uitgelaten. Het is dood- en doodstil op straat en we gluren over het hek als er een auto langskomt, want dat is vrij uniek dezer dagen. Gelukkig hebben we een fijn huis met een tuin en we hebben elkaar. En we maken het gezellig: we picknicken elke middag op het kunstgras, knutselen als nooit tevoren en we proberen gewoon kalm en gezellig te blijven – ook als je af en toe wilt gillen en wegrennen en de ander de hersens in wilt slaan. We werken in shifts van twee uur: werken/ James bezighouden en tot nu toe gaat dat goed.

Mijn gezin bevindt zich hier in Kaapstad dus in een enorm bevoorrechte positie, zeker als je bedenkt hoe de mensen in de townships rondom Kaapstad proberen het hoofd boven water te houden. De lockdown raakt hen het hardst die van dagloon op dagloon of weekloon of weekloon rond moeten komen. Daarom hebben we geld opgehaald voor Ladles of Love.

Mijn recepten blijven uiteraard gratis en morgenochtend wordt de eerste met je gedeeld. Een gouden oude family favorite, maar die je waarschijnlijk nog nooit eerder op deze manier hebt gemaakt.

Was je pannen! Slijp je messen! We gaan weer aan de slag.

Veel liefs en kook ze,

Lot

P.s.
Ik deel als ik wat lekkers heb gemaakt, maar ik ga mezelf niet opleggen om bijvoorbeeld om de drie dagen iets te posten. Het blijft een hobby 😉

5 Comments

 1. 💚

 2. Welkom terug!

 3. Yvonne Ploum

  Ha Lot,

  Leuk dat je weer terug bent! En succes met al je mooie plannen, misschien kun je (eventueel tijdelijk) wat adverteerders toelaten op je pagina? Of is dat nu helemaal niet aan de orde?

  Hart groet, Yvonne

  • charlotteolthoff

   Ha Yvonne, ja daar zat ik zelf ook al aan te denken. Ik ga eerst de site even netjes up to date maken. En dan ga ik me daarop storten! Veel liefs en dank voor je fijne tip! x

 4. Daniel Vervaet

  Hey hey heel toevallig op je website geraakt bij de tataki van tonijn. Beetje verder gelezen en wauw zeg ik kijk uit naar een aantal andere gerechten te maken. Schot in de roos was dat! Bedankt! Ps: leuke website

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*