Buffelmozzarella met tomatenfestival, kwarteleitjes en Iberico-ham

Schermafbeelding 2014-06-02 om 19.32.33

Een (godallemachtig wat is-ie mooi geworden, al zeg ik het zelf) variatie op het uitgekauwde gerecht: tomaat met mozzarella. 

Want waarom zou je de tomaten snijden en er een plak mozzarella op kwakken als je er ook dit vrolijk gekleurde zonnetje van kunt maken? Mét kwarteleitjes, mét Iberico ham en mét gekleurde tomaten. Dat bedoel ik…

Voor de vriend was het veel te veel tomaat naar zijn zin, maar die opmerking laat ik langs mijn rug afglijden… niemand krijgt mij vanavond meer uit mijn nopjes.

Dus.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • bakje gekleurde tomaten (hebben ze vast wel bij de goed gesorteerde Appie)
  • bol buffelmozzarella (welja, laat ‘m maar eens breed uit je broek hangen)
  • 4 plakjes Iberico-ham (hier laat je ‘m nog breder uit je broek hangen)
  • 5 kwarteleitjes (ook niet echt goedkoop)
  • handvol basilicumblaadjes
  • de beste olijfolie die je kunt krijgen (zonde om hier kookolie over te gooien)
  • zout en peper

Breng in een pannetje water aan de kook en kook de kwarteleitjes drie minuten. Ik heb er heel voorzichtig een gaatje in geprikt zodat het velletje beter loslaat bij het pellen. Afgieten en koud water eroverheen. Dan de eitjes pellen en voorzichtig doormidden snijden.

Verwarm een pannetje met wat olijfolie op halfhoog vuur. Als de pan warm is kunnen de tomaatjes erin. Even drie minuten bakken tot de kleintjes openspringen. Dan haal je de kleintjes eruit en laat je de grote tomaten nog even doorbakken tot ze openspringen en goed warm zijn.

Nu ga je als een artiest aan de slag om alles gezellig in de rondte te leggen op het bord. Tomaatjes, in stukjes gescheurde ham, basilicum, eitjes.

Snijd je bol buffelmozzarella doormidden en leg op elk bord een helft in het midden.

Sprenkel er wat olijfolie overheen en dan wat peper en zout.

P.s.
Wil je ‘m nou niet zo breed uit je broek laten hangen, ga dan voor de voordelige optie. Cherry-tomaatjes, een goedkoper soort ham, normale kleine eitjes (eentje per bord). Alleen die mozzarella, daar zou ik niet op besparen. Dat is de ster van je gerecht, het zonnetje op je bord, de … nou ja, je snapt wat ik bedoel.

 

2 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*