Zalmtartaar met avocado en wasabimayonaise

In de categorie: vanmorgen zwom-ie nog… de verse, rauwe zalm in dit voorgerechtje van zalmtartaar. Ideaal als je eters krijgt, want je kunt het een uurtje van te voren klaarmaken en bewaren in de koelkast.

Nodig: een kookring om het torentje netjes op het bord te maken. Heb je die niet? Bekleed dan een theemokĀ met plastic folie en gebruik die als kookring.

Voor 4 personen.

Ingredienten

 • 300 gram verse, rauwe zalmfilet
 • 2 avocado’s
 • eetlepel kappertjes
 • 2 eetlepels citroensap
 • 2 eetlepels gesneden verse dille
 • 3 eetlepels mayonaise
 • wasabi
 • olijfolie
 • zout en peper

En zo maak je het

 1. Snijd de zalm in kleine blokjes. Meng de zalm met kappertjes, citroensap, dille, een eetlepel olijfolie en wat zout en peper. Even goed proeven, misschien moet er wat citroensap bij? Of wat zout?
 2. Halveer de avocado’s en snijd ze met een scherp mes (pas op voor je handen) in de schil in de lengte in smalle reepjes en dan in de breedte in smalle reepjes, zodat je blokjes krijgt. Die kun je dan eenvoudig uitscheppen met een lepel.
 3. Leg de kookring op het bord, begin met de avocado. Leg een laagje avocado in de kookring en dan een laagje zalm. Druk de boel goed aan, zodat het straks niet uit elkaar valt als je de kookring weghaalt. Ga je te werk met een kopje dat je met plastic hebt bekleed? Begin dan met een laagje zalm en daarbovenop de avocado (je draait het kopje tenslotte om en je wilt niet dat de avo boven komt te liggen). Beetje aandrukken en dan het kopje omdraaien en voorzichtig het plastic folie eruit trekken. Als het goed is heb je nu ook een mooi torentje.
 4. Meng de mayonaise met de wasabi. Begin met een beetje wasabi en proef dan even. Nog niet pittig genoeg, dan doe je er een beetje bij.
 5. Gooi de wasabimayonaise in de punt van een plastic zakje en knip daar een heel klein puntje af, zodat je het zakje als spuitzak kunt gebruiken. Maak vijf mooie ronde dotjes mayo op de zalmtartaar en wat je over hebt, daar garneer je deĀ borden mee.
 6. Besprenkel de boel met een beetje olijfolie. En als kers op de taart leg je een takje dille in het midden van je zalmtartaar.
 7. Eet smakelijk.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*