Lelijke citroen cheesecake met aardbeien/ frambozenlaagje

Schermafbeelding 2013-09-09 om 18.55.56

Hij verdient niet de schoonheidsprijs, maar ligt wel lekker in de mond. Ook een lelijke cheesecake verdient een podium, nietwaar? 

Ingrediënten:

  • 10 Digestives (dat zijn koekjes)
  • 75 gram boter
  • eetlepel honing
  • 700 gram mascarpone (dat is witte kaas)
  • rasp en sap van een citroen
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • handvol aardbeien
  • handvol frambozen

Vet een rond taartblik in. Zo eentje die je als het ware los kan gespen naderhand (ben de naam even kwijt). Leg onderin een rond geknipt stuk bakpapier.

Laat je boter smelten in een pannetje op laag vuur en gooi je Digestives in de keukenmachine. Heb je die niet? Leg ze in een theedoek en verkruimel ze.

Gooi je kruimels plus de gesmolten boter en de honing in een kom en roer alles tot een glad mengsel. Dit wordt de bodem van je taart.

Verspreid je mengsel netjes over de hele bodem van je taartblik en druk de boel met je vingertoppen aan tot het er netjes en egaal uitziet.

Dan nu de vulling. Mix de mascarpone, citroenrasp, citroensap en suiker in een kom. Goed roeren en losmaken tot het een glad mengsel is. Even proeven. Te zuur? Beetje suiker erbij. Te zoet? Nog wat citroen.

Verdeel je mascarpone-mengsel over het taartblik. Het hoeft niet supernetjes, maar een beetje gladjes is wel fijn.

Dan mag je taart voor minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.

Voor je sausje meng je de aardbeien en frambozen met een theelepel suiker in de keukenmachine. Heb je die niet? Dan wordt het lastig. Snijden, prakken, stampen, dan maar… Even proeven. Te zuur? Beetje suiker erbij. Als het een glad papje is dan verspreid je het over de taart.

Klaar.

En nu voorzichtig je cheesecake uit het taartblik halen. Pak een mes en ga voorzichtig met de punt van het mes langs de randen om je taart een beetje los te halen. Gesp dan het bakblik los en leg je taart op een gezellig bord.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*