Bladerdeeg-eitje met parmaham en cherry-tomaatjes

Schermafbeelding 2013-08-19 om 22.47.29

Bladerdeeg, daar word je volgens mij zo verdomde vet van. Maar potverdorie, dit is lekker. Vettig. Knisperend. Zout. Smullen met een pet op, zouden mijn broertje en ik tegen elkaar zeggen. En geen hond die begrijpt wat we precies bedoelen…

Ingredi├źnten (voor 2 personen)

  • bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 2 plakjes parmaham
  • paar cherry-tomaatjes

Verwarm de oven op 180 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien en leg bakpapier op je bakplaat. Snijd de tomaatjes in schijfjes.

Maak rechthoekige vormen met opstaande randen van het bladerdeeg, zodat het ei straks niet wegloopt. Prik wat gaatjes met een vork in de onderkant, zodat de boel niet opblaast in de oven.

Het bladerdeeg gaat ‘leeg’ even tien minuten de oven in. Dan pak je het eruit, vouwt de randen nog een keer goed omhoog (ik heb vuurvaste vingers, geen idee hoe het met jou zit) en je legt er een plak parmaham in. Daarop breek je het eitje en de tomaatjes gaan aan een kant erop.

Zout en peper erover en dan nog tien tot twaalf minuten in de oven.

Heerlijk als lunch of avondeten met de salade geit met gegrilde babygroenten en balsamico. Maar veel leuker als uitgebreid ontbijt op bed en dan je vette vingers aan de schone lakens afvegen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*