Frambozen smoothie bowl met noten

Deze smoothie bowl is eigenlijk een koud fruitsoepje voor in de ochtend. Met frambozen, bietjes en amandelmelk. De noten en geplette haver geven je toch een vol gevoel.  

Ik maak het mezelf zo gemakkelijk mogelijk. Het fruit koop ik bevroren in een zak. En de bietjes voorgesneden. Ja sorry, ik ga niet bieten staan schillen in de ochtend. Ain’t nobody got time for that. Right?

Waarom ik heb besloten om vol aan de smoothie bowls te gaan? Nou… ik ben nog niet zo lang geleden in Nederland geweest en op wintersport. En daar heb ik me he-le-maal laten gaan. Vier keer kaasfondue in tien dagen is vrij excessief te noemen. Elke ochtend twee rondes van het ontbijtbuffet ook. En elke avond chocola (want: ik ben toch zwanger) helpt ook niet mee. Dus: hup sporten en weer gezond eten. Ja, zelfs tijdens de lockdown.

Psst, nu ik je aandacht heb…
Welkom terug op LotKookt, lees hier waarom ik zo lang afwezig ben geweest.
LotKookt is ‘slechts’ een hobby. Ik woon en werk in Zuid-Afrika, maar mijn bedrijf KiND ligt stil tijdens de COVID-19 crisis. En daarom hebben mijn partner Mieke van den Berk en ik besloten KiND Cares op te richten, want onze handen jeuken om mensen te helpen die vele malen harder worden getroffen door deze crisis dan wij.
In samenwerking met FreshHands doneren we hand sanitizers, zeep, schoon drinkwater en andere essentiële goederen aan organisaties in de townships. Denk aan health centres en kindertehuizen.

Hier vind je meer informatie over KiND Cares.
En via deze link kun je doneren.
Voel je tot niets verplicht, maar ik zou het uiteraard te gek vinden als je een duit in het zakje kunt doen 😉 

Ingrediënten

 • 100 gram bevroren frambozen (of een mix van rood fruit)
 • 1 bietje (geschild en in stukjes)
 • 50 gram geplette haver
 • 150 ml amandelmelk (ongezoet)
 • 2 eetlepels honing
 • handvol gemengde noten
 • chiazaad
 • vers fruit zoals bosbessen en frambozen

En zo maak je het

 1. Gooi bevroren frambozen, het bietje, de haver, amandelmelk en honing in de keukenmachine totdat je een glad soepje hebt.
 2. Giet het in een bakje.
 3. Dan mogen de noten, vers fruit en het chiazaad erop.
 4. Eet smakelijk.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*