Zelfgemaakte aardbeienijsjes

ijsjesZelf waterijsjes maken: te gek. Alleen zo jammer dat je er zo lang op moet wachten. Ik ging na drie uur checken en kwam tot de conclusie dat ze pas na een nachtje vriezen goed zijn. 

Je kunt ze maken in speciale ijsvormpjes. Maar die had ik niet. En ik moest en ik zou die ijsjes maken, zo ben ik. Linksom of rechtsom: het gebeurt.

Dus ik heb plastic slagroom-spuitzakjes (puntvorm) en houten vorken gebruikt. Daarna de ijsjes rechtop in een kom gezet en in de vriezer geschoven.

MacGyver-en in de keuken noem ik dat.

P.s. toen de foto moest worden genomen heeft de vriend als handmodel gefungeerd. Die afgekloven vingertjes van mij, daar wordt niemand blij van.

Ingrediënten:

  • 6 slagroomspuitzakjes
  • 6 houten vorken
  • 10 grote aardbeien
  • 2 flinke eetlepels aarbeienjam
  • 350 ml gingerale (of 7Up of Sprite)
  • handje verse munt gesneden

Ok snijd de aardbeien in stukjes. Gooi ze in een sauspannetje (en houd een handjevol over voor later) met de twee eetlepels jam. Even lekker laten inkoken zo’n 20 minuten op een laag vuurtje. Het moet een soort siroop met brokken worden.

Laat afkoelen.

Dan mengen met gingerale en verse munt. Lekker roeren.

Verdeel over de spuitzakjes en doe overal een beetje aardbeienstukjes in. Dan mag de vork erin.

Zet ze rechtop in een kom en schuif die de vriezer in. Na een uur of vijf (maar liever langer) kun je ze eten.

Omdat het zakje niet is afgesloten, zou ik ze geen weken in de vriezer bewaren. Gewoon binnen een paar dagen opeten. Maar jou kennende: dat komt vast dik voor elkaar.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*