Kip en blauwe kaas in gemberkoekjeskorst met broccoli

Schermafbeelding 2014-07-07 om 16.01.59

Ja, meid, ik lag dus laatst op de behandeltafel van de schoonheidsspecialiste. Nee, niet voor een brazilian wax, gewoon, voor een facial, weet je wel? En zij gaf me dus dit recept. 

Gemberkoekjes als korst voor de kip, ik was er zelf niet op gekomen. Daar heb je dus een schoonheidsspecialiste voor nodig. Ik vertrouwde het niet hoor, ik bedoel, hoe kun je advies aannemen van een vrouw die fan is van Celine Dion? Ongelofelijk toch? Maar in tegenstelling tot haar gebrekkige muzieksmaak is er niks mis met het smaakniveau van haar pupillen. Echt hoor, het recept heeft me positief verbaasd. Jij zou ook eens naar een schoonheidsspecialiste moeten gaan. Knap je van op. Nou, ik ga weer verder. Dag hoor. Groetjes aan Kees. 

Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen):

  • 4 kipfilets
  • 4 gemberkoekjes
  • kleine broccoli (of bimi)
  • stukje blauwe kaas (150 gram Danish Blue ofzo)
  • 2 flinke eetlepels crème fraîche
  • 4 eetlepels melk
  • zout en peper
  • rijst

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de gemberkoekjes in een theedoek en sla er net zo lang op met een vijzel tot je kruimels over houdt.

Snijd de kipfilets horizontaal bijna door de helft, leg er een plak blauwe kaas in (maar houd wat kaas over voor de saus) en maak dicht met een houten satéprikker of tandenstoker (ongebruikt uiteraard). Rol de kipfilets door de gemberkoekkruimels en leg de kipfilets in een ovenschaal even in de koelkast.

Snijd de grote stronk van de broccoli af en maak kleine roosjes. Die doe je in een kom met kokend water eroverheen. Na 3 minuten afgieten en afspoelen met ijskoud water.

Meng melk, crème fraîche en de rest van de blauwe kaas (verkruimeld) in een kom. Goed zouten en peperen.

Pak de ovenschaal uit de koelkast. Leg de broccoliroosjes erbij in de schaal en verdeel de saus eroverheen, maar niet over de kipfilet, want dan spoel je de koekkruimels weg.

De ovenschaal mag afgedekt met zilverfolie (glimmende kant onder) 20 minuten in de oven. Dan haal je de folie eraf en zet je de grill vol aan. Nog even 5 minuutjes onder de grill, maar zorg dat de boel niet gaat verbranden.

Ondertussen kook je de rijst volgens de verpakking, even afgieten en 20 minuten met deksel op de pan laten nagaren.

Ik geef toe: het is een gekke combi. Maar reuzelekker.

Kijk, zo gaat-ie de oven in:

Schermafbeelding 2014-07-07 om 16.01.42

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*