Retteketet een omelet met munt, geit en parmaham

Schermafbeelding 2013-08-15 om 13.58.14

Tja, en dan blijkt rond enen dat het brood op is (lekker brood is sowieso niet het sterkste punt van de Zuid-Afrikanen). En ik heb geen zin in weer een bak yoghurt. Dus retteketet: een omelet. Maar wel écht een lekkere.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 6 verse eitjes
  • munt (basilicum mag ook als je geen munt hebt)
  • geitenkaas (ik heb oude gebruikt met zo’n schimmelkorstje)
  • lente-uitje
  • parmaham (maar zonder kan ook)
  • peper en zout
  • boter om in te bakken

Verwarm de boter in de pan op middelhoog vuur. Klop de eieren los met zout en peper in een kom. Snijd de munt in reepjes (basilicum moet je trouwens scheuren, niet snijden). Snijd ringen van het lente-uitje. Snijd de geitenkaas in stukken. Scheur de parmaham in stukken en maak er losse proppen van.

Als de boter is uitgebubbeld, gooi het merendeel van de munt even een minuut in de pan (gezellig verspreidt over het oppervlakte). Dan de eieren erbij. Let op: bij een omelet mag je niet roeren, het zijn geen scrambled eggs.

Even een paar minuten laten bakken. De zijkanten beginnen al hard te worden. Lift af en toe voorzichtig een zijkant omhoog om het nog natte ei de ruimte eronder te geven.

Leg je stukken geitenkaas in de pan erbij. En wat later de propjes parmaham. Ook de lente-uitjes sprenkel je erover en het laatste beetje munt.

Nu is het wachten tot de omelet ‘droog’ wordt aan de bovenkant. Maar let op: zo droog als een schoenzool is echt niet lekker. Je gebruikt verse eieren en die mogen best nog een beetje ‘drillen’…

Snijd je omelet doormidden en gooi de helften op twee borden.

Over brood gesproken…
Heerlijk, maar dan ook echt bijzonder lekker en knapperig brood, komt bij de man van mijn collega Barbara vandaan. Handgemaakt Brood ligt onder andere bij Bilder en de Clerq.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*