Ontbijt voor elke dag

Schermafbeelding 2013-08-14 om 15.58.55

Dit ontbijt maak ik elke dag. Al jaren. Behalve in het weekend. Dan bak ik eieren met spek. Het begon met een ex-vriend die niets liever deed dan elke dag ontbijt klaarmaken: appeltje snijden, Weetabix verkruimelen, yoghurt erop, hartje van honing. Ik vond het ‘t toppunt van liefde. En toen de liefde over ging, ben ik er nooit meer mee gestopt. Weet je wat trouwens echt een feest is? Twee uur na je ontbijt ineens een Chia-zaadje (heel gezond zaad, schijnt) in je holle kies vinden. Die zaadjes hebben zo’n fijne structuur na een tijdje holle kies: hard van binnen, zacht van buiten. Nou ja, probeer zelf maar, dan snap je wat ik bedoel.

Ingredienten:

  • een appel (maar banaan en aardbei etc mag ook)
  • Weetabix (niet aantrekkelijk, wel gezond en lekker in deze combi)
  • yoghurt (of die heerlijke magere kwark van Marqt,  net slagroom)
  • Chia-zaadjes
  • honing

Nou je snijdt een appel, een banaan, wat aardbeien of alledrie. Handig: zo’n appel slicer. Ik heb ‘m van Ikea en helemaal meegesleept naar Kaapstad (net als mn knoflookpers trouwens maar dat durf ik eigenlijk niet te vertellen). Op het fruit verkruimel je een brok Weetabix. Daarover de yoghurt, wat honing en een theelepeltje Chia-zaad.

Daarbij pers ik een grapefruit en een sinaasappel uit, voor de extra vitamientjes.

2 Comments

  1. mmm – ja lijkt me de moeite waard om te proberen. Een goede afwisseling voor m’n huidige ontbijt – ik wissel af met een omelet of een havermoutpannenkoek (gemaakt met magere platte kaas) met een beetje honing erop. Weetabix staat bij ons ook in de kast, maar is eigenlijk van mijn ventje – ik heb er deze middag een 2-tal mee naar het werk gesmokkeld en opgegeten met Heksenkaas erop. Lekkerrrrr en gemakkelijk als je geen brood in huis hebt.

    • Hi Carine, ja die Weetabix, t is altijd een beetje een droge bedoening… maar zoveel beter dan muesli of cornflakes etc. Wat is heksenkaas precies? Gr Lot

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*