Auberginetoren met mozzarella, gedroogde tomaat en rozemarijn

Het leven van de vriend van een foodblogger gaat niet over rozen. Zeker niet als je iets krijgt voorgeschoteld waar je al danig teleurgesteld in bent zonder dat je het überhaupt hebt geproefd. 

Wat was er mis met de auberginetoren met mozzarella? ‘De vriend’ vond de portie veel te klein: ‘Eten we dat? Serieus?’ Hij lachte er gelukkig wel bij.

‘Ja’, zei ik: ‘en als je het niet bevalt, dan ga je straks maar naar de McDonalds’. Ik lachte ook, maar als een boer met kiespijn.

Nou had hij wel een tikkeltje gelijk: het is eerder een voorgerecht dan een hoofdgerecht. Maar de bitch in mij denkt ook: wees blij dat er voor je wordt gekookt.

Gelukkig vond-ie het wel te pruimen (en ik ook: hmmmm die gesmolten kaas en het zoute van de gedroogde tomaat is echt heel lekker). En dat gat in zijn maag is later op de avond opgevuld met boterhammen met pindakaas.

Voor 2 personen:

Ingredienten

 • 2 aubergines
 • 200 gram mozzarella (in plakken gesneden)
 • handjevol parmezaanse kaas (geraspt)
 • 100 gram gedroogde tomaatjes (in repen gesneden)
 • takje rozemarijn (blaadjes afgeritst en fijngesneden)
 • olijfolie
 • zout en peper

extra:

 • rucola
 • balsamicoazijn

En zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Snijd de kop en ‘t kontje van de aubergines en snijd de rest van de aubergine in plakken van een centimeter dik. Dan ruim peper en zout op de plakken strooien.
 3. Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Als de olie warm is draai je het vuur op halfhoog en bak dan de plakken aubergine tot ze aan één kant goudbruin zijn gekleurd. Draai de plakken om, voeg weer 5 eetlepels olijfolie toe (aubergine absorbeert veel olie) en bak ook de andere kant goudbruin.
 4. Leg de plakken aubergine op bakpapier in een ovenschaal. Verdeel de mozzarella erop. En strooi op elke plak ook een beetje parmezaanse kaas.
 5. Mik je schaal voor 10 minuten in de oven. Als je ‘m er weer uit haalt zie je dat de mozzarella lekker gesmolten is.
 6. Dan beleg je elke plak met de stukjes gedroogde tomaat.
 7. Stapel de plakken als een toren op elkaar en dan mag de ovenschaal nog even 5 minuten de oven in.
 8. Haal je torentjes uit de oven. Leg ze op een bord. Strooi er de rozemarijn overheen en garneer met rucola en een beetje balsamicoazijn.
 9. Eet smakelijk.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*